Pages

Friday, July 30, 2010

Bidadari Hujan

Entry kali ni..bnyak siot bnda yg aku nak share ngan u guys..knapa tajok entry nie bidadari hujan???ermmm...knapa eyh agaknya???..sebab...ari ni dah genap sebulan aku kat uitm merbok yg indah permai ni..bnyk perkara yang bnyk mematangkan aku..walaupun pada hakikatnya..aku rasa aku cukup xmatang..ye lahh..bnyk ikut kata hati kalau buat keputusan..

ok..straight to the point:

prkara pertama yg aku nk story2 ni tntg..org2 kat skeliling aku..dah lama aku tak merapu meraban .tajok entry kali ni bidadari hujan sbb spnjg sbulan nie..tiap2 ari keja nanges ayaq mata drh je aku..wow!!ayat bombastik apakah ini??hahaha..k lah..make long story short..aku dah takleh nanges2 meroyan segala bagai dah...aku kena kuat ati..tabah..as long as aku maseh ada kawan2 yang tetap menyayangi dan mengambil berat pasal aku..syukur sangat2..aku ingat dis is d end of my life..pastu..tiba2 mcm ada mgic wand plak kat hidup aku..tiba2 jugaklah ada cahaya kat ujung terowong..hehehehe...

bkn nak perasan kata aku ni bidadari ke hapa ..tp aku tertengok satu novel yang ada tajok nie..so aku kebas ye..sorry ini bkn plagiat..tp..komfem i xingat nma writer bku tuh(p/s:jgn saman i ye)

ptg kames ritu aku balik umah..tapi mak bwk balek umah maktok..xpelah..layannn je..ptg kames tu jugaklah aku p buat kad bank baru..sgt sadis n marah tahap gaban kelima nak pecah hotak aku nih..duet xleh wak kuaq..wuwuw..kna gnti duet sumayyah 20 hengget utk ke shah alam..aku dah ajtoh moskin hina dina laaa..selamat urusan tu kejap je..n xkna byq 8hengget utk kad baru..tp aku p bank islam kat tesco tu sorang2 je..ye la..dulu..ke sana sini berkepit..sekarang..aku kena bangkit n berdikari plus survive sorang2..tp tu lah yg aku rasa mematangkan diri aku sket..\cess:p tukaq kad bank senirik pon dah kira matang ke???hahaha..agak lucu disitu..tp xpe..kita teruskan lagikk journey aku ke plot seterusnya..

plot ni plak tntg org yang aku suka..mamat ni..masa aku xbrapa suka kat dia..mksudya:xfeeling sgt kat dia..dia dok suka kat aku..skang ni..bla aku bg hint sket2 yg aku pon suka kat dia..dia buat mcm aku nie org terbiar jee..tu la..pdn muka aku!!tp xpe aku pon wat derkk je..ala2 mcm xdak pape..so aku kensel terus org tu dari kotak memori aku..ada ke org mcm aku nih??
pastu aku dok pk2..knapa la aku xdak pakwe ag..rasanya..mgkin aku ada bnyk kwn lelaki kotss

pastu..suma org assume yg one of the boys tu pakwe aku lahh..aku ni bknny bengang sbb xdak pakwe lagi ke hapa..tapi..just agak frust la bla org menilai tanpa mengenal ssorang tu trlbih dhulu..aku nih plak..slalu je igtkan diri aku bla aku mula ja nk pk bkn2 n mula nk judge org..msti hati aku ckp:"ain..ang knl sgt ke ngan org tu smpai nk judge dia tu mcm mna?"

ok stop bab dongeng2 cerita penglipur lara aku tuh..dah mcm boleh buat sinetron indonesia plak dah..haha
masok plak bab baby rabbit yg tujoh ekoq kat umah tok aku..

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh...diorang sgt9 CUTE..ada wana puteh mata pink2 merah saga(kaler apakah itu??kompius aku,,hihi)..tetiba aku rasa mcm dah jadik manusia yg plg bahagia kat dnia nih bla tgok baby rabbit yg bnyk n chomel2 tuh..wallawehh..dah feeling ala2 ibu mithali la plak..hahahahaha..sebulan lepas..msa diorang baru kelip2 mata tgok dnia nih..suma xberbulu agik..mcm anak tkus hamster jekk aku tgok..tp skang..dah mcm2 kaler ada..cun2 n hot2 gituh..kalau aku boleh kawen ngan arnab2 aku tuh(imaginasi trlampau..sorry ye anak2 smua)..heehee..bax to d story..tu selingan je la weii..

kat bwh ni gambaq bebi rebit aku tuh..nak ngorat dorang??boleh blahh la..haha(gaya mak mertua anakku sazali jekk)..

sesaja aku nak ltk besaq2 kat sini..nk emphasize kecHOMELAN beby rebit aku tuhh..

next pic.
kali nik kecik je..saja gak wat cmni..mkn space gila besaq belog aku ni weihh..

yg next pic nie..takdak kaitan pon ngan rebit2 aku nih..saja nak tnjuk purse baru..sbb yg lama dah koyak..siap syiling jatuh dah..dah nazak benar purse yg tuhh..baru lah tukar yg baru..ni lous vuitton u tau tak..LOUISE VUITTON...tp yg cikai je lah..hehehe..saje nk kasik glemer sket..25 hengget ..tp pd aku dah gila mahal..tp nk wat cmna..sebat je lahh..
k lah..dah bnyk aku merapu tahap dewa dewi dah kat sini rasnya..kalau belog aku nih boleh ckp..msti dah lma beliau xkasik aku sign in..haha(dah mereng sbb terlampau lapaq)..

k la u oll..smpai sni je dlu..eh3..ada ke org yg baca belog aku nih..hihi..ckp cam rmai pminat jek..pdhal followers baru 15 kotss..bkn 150 org ke..150 ribu org ke yg bca belog aku nih..haha..gila glemer la pulakk..haaa..trlupa nak cta..kalau lah..i say KALAULAH ..i ada pakwe sem nih..i nak yg ada keta je..(wahh!sjk bla plak aku jdk ngengada nih??)haha..bkn apa..mngenangkan kesusahan aku berulang alik umah ke kampus..huhu..asek2 pasal pakwe je kan..dah2 la tu ain..ang tu bknnya lawa thp miss india ke..senegal ke..or mix ala2 pakistan 

sket..xpon nak2 stok nashmir nasik kandaq ke..ang tu org besa je..hidung penyet..mata sepet..rendah plak tuh..xcukup pakej..huhu..agak sadis disitu..tapi takpe..ni muhasabah diri seketika..hehe..smbung balik;nak2 anak tan sri or datuk or datuk seri ke..mana la nak pndg aku yg besa2 ja..bknnya kalau aku nk yg ada pangkat2 nih utk duet..saja je..bila bnda xmgkin jdk real..aku mula la nk imaginasi bkn2..bknnya mak bapak aku xcukup bg aku makan ke hapa yg aku nk p mengikis harta2 yg tak abes makan 2 abad tuh..melampau plak ayat aku nih..hehe

sorry ye semua..ter emosi plak bla ckp bab2 duet nih..ye la..duet pt dah abess kot..ni smua gara2 dok luar...ptama kali duet aku abes tanpa aku joli n berfoya-foya ngan kwn aku..
k lah..dah brapa kali k lah nie..haa..kali ni..betul2 pnya sbb dah xlarat..c u later belog yg aku tuleh pakai hati...next entry mgkn pasal shah alam kot..bye..

2 comments:

Pinky Dinky Doo said...

suke rabbit ang..chumellnyeeee...
purse tu pon chantek :))

Khai The Kerozer said...

nk pakwe ada keta ker???? huhuhuhuhu

rebit chumel... :)

Post a Comment

sila silalah komen ye: