Pages

Tuesday, December 21, 2010

Bunga Telur Girl..a neverending story..

Assalamualaikum..

Yeahhhh Baby!!akhirnya mood utk menghapdate kembali setelah aku berhempas pulas dgn kemalasan..ok fine..aku mmg malas..haha..even kazen aku mnx bancuh milo pon aku taknak..keja mkn tido mkn tido mkn tido mkn tido..SHADAP KAU BDK GEMOK!!!!ok continue to d story...12/12/10 ritu kazen aku kawen ..kat seremban sblah perempuan..n aku adalah dsebelah pihak lelaki iaitu pd 18/12/10..pengahwen2 nye adalah nadira izati or i pnggil kak nad n my dearest cussie abg apit ataupon kekawan beliau pngil shoul..lets d pict do d talk coz my mouth sebok mengunyah makanan..

Di Seremban..


okey..kat sana English style wedding..kali nih aku just upd8 cerita-ceriti ttg aku n ahli fmlylain..next entry adalah tntg wedding kat sblah penang marii plak n also tntg kesah cheritera chenta utopia cloud nine hafiz n nadira...saja kasik hint sket dulu..sbb malas nk tulis bnyk2..










bunga telur kristal kaler turqoise tu chantekkk siot...tu yg aku jadik chewi sket..pestime aku npk bnga teloq cantik camtu..terserlah sgt ketaktahuan aku ttg jenis2 bunga telur nih!haha..






huishhh...gedik siot minah baju oren tuh..taknak kalah..hahaha...baj tu f.y.i,aku jahit sendiri ngan manik2nye sekali..tu la..dulu aku ckp aku pndai jahit manik hampa tak caya.lani,aku dah prove yg aku boleh..manik tu aku jahit 3 hari 3 malam kot..tup3 abah aku amek baju tu masok dlm mesin basoh...huwaaaa! habes hancur berkecai punah ranah robek hati guwe!manik2 rosak abes..huuuuhuuuu...






hoooyyyeeaahhhhh!!!haruslah ada gambar family...xgitu???









cik kebaya hitam merah tu lahh gmbargrapher of d day merangkap kazen aku..f.y.i jugak..bakul gift yg aku pegang tu bakul yg aku hias sendiri ye..nti sesapa brminat boleh la mintak aku buat..aku ON je..









huishhhh...taknak kalah...gambar atas pelamin anganku indah tu bhaiii!!nk amek berkat sket..kot2 la cepat jumpa jodoh kan kan kan...haipppp!!!gatai noh bdk ni! ngaji pon tak abes lg..










wah wah wah...saya suka saya suka saya suka mekap box ni..wish i have one..pleaseeeee...somebody yg suka kat aku tlg bg hadiah nih besday aku thn dpn ok..bkn box je...isi2 mekapnya sekali tauuuuu!





untuk yg dkat sblah lelaki ,gambar2 nih saya kasik hint dlu..malasssss...t8 cre smua...c u nanti ye!!










Sunday, November 21, 2010

nothing more nothing less

Assalamualaikum w.b.k.t.h

berjumpa lagi kita dalam entry kali ni..sbnrnya entry kali ni takdak apa pon yg boleh dikaitkan dengan tajuk..cuma terjatuh hati dengan lagu the perfect two by auburn..yg berkumandang dekat blog aku nih.diz time nak story mory sket pasal kegiatan aku cuti2 sem nih..knduri spupu aku bakal mnjelang..a dearest cussie of mine..abg apit! yg sgt sporting ngan wife to be beliau kak nad..aku dah dberi tugasan utk jadi bunga telur girl..wahhhh..cant wait 4 dat day to come..mana taknya..mak chaq aku belikan baju yg sama utk kami berempat..i mean,my dearest cussie yg lain which are kak pija , kak yana, kak ida n me myself..cant wait 4 d photoshoot on the wedding day itself.n cant wait oso topublish it in my dearest bloggie mucuk-mucuk...majlis kawen kat dewan d bandar perda..like like like..baju utk kami sgt lahhhh mewah..mmg tak dpt la baju camtu kalau aku nanges 4 hari 4 malam kat mummy aku tuh..

hati aku as well,bengkak sket..not in terms of medical but in terms of emotion..last few days aku tido dgn hati yg agk bengkak..but just let forget it..i dah sembuh u olssss...now ill get back on track..sapa yg tak sdih u olss kalau hati pecah2 sbb org yg kita suka..opsss!! hehe..dah3 tanak cita ag..sambung 2 d main topic..here are some pic dat will tell u everything..


our lovely dania irdina..start2 dah pndai ckp ni..mulut dia pot-pet pot-pet..by the way..dia anak sedara i..i nih mak long ain dia..dulu2 masa zmn kegemilangan aku,aku soh dia panggil aunty ain..hoi pompuan!ko ingat anak sedara ko nih ingatan dia long term memory ke?..hahahamek kau..aku balik pon kdg2 je..mcm mana bdk tu nk ingat..last2 skali aku give up..pnggil mak long ain je la nana oii!!..aunty ko ni dah tak vogue yg ko nak igt smua tuh..hak3..masa pic nih kami kat carrefour..dia nih tringin bagai nak pakai gown utk wedding pak sdara dia..slamat la dia tak wat hal..fyi,gown tu harga 90 hengget kot..mgkin bg u ollss murah tapi bg i mahal..tu la bebudak skrg..aku dulu mintak gown pasar mlm je kat mak aku,tu pon tak dpt walaupon meronta2 nanges bagai kat situ..hahahaha..*sigh..nana ni anak abg chaq aku a.k.a cussie aku gak..



ni kak pija..acik kepada nana td..adik kpd abg chaq aku..cantik tak??*nada eric leong..hahaha..



ni la kainnya..yg eden menyebot2 kat atas td haaa..perghhh..dia punya lace shj dah rm 28.00 per meter..n lining kaler oren tu rm 10.80 sen semeter..u ollss..ni dalam RM okay..bkn rupiah..mahal kot..kaler oren nih kaler tema pihak lelaki kat sini..yg pihak perempuan pulak soft pink..woowww!! i likeeeee..tak sabar nk tggu kain nih siap jadi baju..n tak sabar gak nk jalankan misi menjadi bunga telur girl! sbb dgr cita kwn2 abg apit tu lawyer la engineer la dan bnyakkkkk lagi..boleh usha2..hahaha..lawak je ok..berani la sgt aku nk wat camtu..hak3..



 ni my beloved nina..kwn deqlah xtually..kami kluar ramai2 hari tu..gmbar2 dearest yg lain aku tak dpt ag..so update je yg nih dulu..

skarang nih kat umah mak tok aku kat BM...so bnyak nyamuk..tak larat dah aku nk tampar-menampar nih..aku out dlu..wait 4 d next entry..wassalam

Friday, November 12, 2010

perginya dia..SYAZWAN AZIZAN..

Assalamualaikum w.b.k.t.h

Al-Fatihah..
utk arwah syazwan azizan.

dia sangat istimewa..di hati keluarganya..di hati kawan aku Rusniza bt Abdul Razak..


Tokei Kambing



arwah sgt istimewa  kat hati sesiapa yg pernah mengenalinya.Arwah seorang yg sgt suka melawak..dia pandai menceriakan hati org lain..wan jan,aku tak pernah sgka akn nmpak ang kali terakhir masa reunion  kita dgn adik2 fasi bulan lima dulu..ang yg susah payah mai amek aku..pastu ija ngan sajida..aku mcm xprcaya masa masya bgtau aku tntg apa yg jadi..

tgahari td lbih kurg pkol 1 ,masya chat ngan aku..dia tanya..betol ka wanjan dah mninggal?aku tidakkan apa yg masya gitau..sbb aku igt kdg2 bebudak nih suka dok wat lawak bangang..tapi masya kata inbox dia dah penuh dgn msg yg bnyk bgtau pasal kematian arwah..aku cakap..masya..ang sabaq..sat aku tny org lain jugak nk komfem..tak lama lps tu...ija kol..sambil tersedu sedan..dan dah takleh cakap apa2..sebak aku..aku dok suruh ija bnyk bersabaq tapi aku plak p nangis teresak2 skali..ija plak ada kat sabah..tiket flight balik dah abes..aku sedih ija tengok ang cmni..sayang,bnykkan bersabar n doakan dia dtmptkan di klgn org2 yg beriman..


hanis najwa,sofiah n bnyak ag inform kat aku..aku nih dah mcm kaunter informasi pon ada..takpon kaunter pertanyaan..sebab aku still kat uitm n dekat jgk dgn umah arwah..
so , ni la kronologi peristiwa hari nih..

pkul 4.15 ptg: jenal ngan fakhrul mai amek aku..pastu gerak p umah arwah..kami smpai lebih kurang pukul 5 jgk la..masa tuh dah ramai kat umah arwah..tgu jenazah sampai..yg dah ada masa tu amzar,fawwaz,amir,ilyasaq,el...yg lain2 tak sampai ag..

aku segan nk masok umah sbb aku seorg ja ppuan masa tu..area kol 6 aku nmpak tcher zihan,tcher zuhailah,cg.azimah..aku join la cg.2 nih masok umah dulu ..sbb alia,wahanim,fizah jamaluddin ngan zainab sampai lambat lagi..

masa kat pintu masok tu..aku ngan cikgu2 salam kakak kpd arwah..sayu aku tgok..mata dah bngkak2 mnangis..org kat dalam umah masa tu ramaiiiiiiii tak terkata..sesak umah tu..pastu kami terus p kat bilik blakng skali,dekat dgn dapur..p nk salam ngan mak wanjan..sedih sayu semua ada masa aku tgok tuh..mak dia baru bngun dari baring kat bantal..mak dia tak sihat..pastu mak dia pakai tudung n duduk kat luar skali ngan tetamu2 yg ada..i mean luar bilik..mak dia duduk kat dpn katil yg akn digunakan utk ltakkan jenazah sat g..

tetiba aku bayangkan..kalau aku yg meninggal..mesti mak aku pon sedih mcm mak wanjan..pilu sebak hiba semua bercampur..tak lama lps tuh..mak wanjan terus berlari pi dapur..mak dia termuntah..aku rasa msti mak dia tak makan hari nih..

tak lama lps tu..kalau tak silap aku..pak ngah kpd wanjan masok rumah..bagitau kat semua tetamu bagaimana kjadian tu boleh berlaku..

wanjan dgn 3 org kawan dia p antaq barang kawan dia kat kuala pegang..wanjan yg drive..area kol 3 pagi bergerak ke area perhentian gurun utk solat subuh dan isi minyak ..pd pkul 6 stgh pagi mereka berempat teruskan lagi perjalanan,tapi tukar driver sbb wanjan rasa mngantuk..sampai kat tol ..n kalau tak silap kilometer 47.7..kereta tu terbabas sendiri n langgar pokok jati..kmalangan berlaku lebih kurang pukul 7 pagi..yang berada didalam kereta sebelah kiri semuanya meninggal..wanjan masa tu ada kat belakang tempat duduk hadapan..kiranya yg sebelah driver n belakang tu mninggal ..kawan yg dblakng tmpat duduk driver cedera parah..dan driver hnya cedera ringan.


antara status eija kat wall fb dia:

Eija Rar tket flight hbis..xdapat balik...ya allah..kuatkan smangat aku..


Eija Rar wan, maafkan sgala slah dan clap sya dkat awak. xmngkin akan ada msj dari awk buat slamanya..2 hari lepas, awk tnya sy, baju adidas hadiah besday nak bg bila??kalau xsempat pakai nanti, nak bg sapa pakai???n awak ckap kalau awak dah xda, jgn lupa pencipta kita..do keep in touch dngan family awak..n awak ckap, smoga sya berjmpa dngn orng yg ampu mnjaga saya dgn baek..kenapa awk ckap smua 2???pliz tell me!



Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Kemudian hanyalah kepada Kami kamu dikembalikan.” (QS. 29:57) tiap orang yang pernah hidup di muka bumi ini ditakdirkan untuk mati. Tanpa kecuali, mereka semua akan mati, tiap orang. Saat ini, kita tidak pernah menemukan jejak orang-orang yang telah meninggal dunia. Mereka yang saat ini masih hidup dan mereka yang akan hidup juga akan menghadapi kematian pada hari yang telah ditentukan.



ija..aku doakan ang sntiasa tabah harungi semua nih..ang kna igt,tetiap sesuatu yg ALLAH uji pada hambanya adalah apa yg hambanya itu mampu hadapi.dan satu lagi kata2 utk ang..Allah berikan hujan badai ribut semua ni kat ang sbb dia nk ang dapat tengok pelangi yg sangat cantik ija..dan ang adalah orang2 yg dipilih Allah untuk mngharungi ujianNya..


ni antara gambar2 yg aku smpat ambil kat umah arwah td..




masa org tgh tahlil..masa ni jenazah dah ada kat dalam..around 6.45 ptg jenazah sampai..





suasana kat dalam umah masa nih..sesak sgt..ni masa pak ngah wanjan dok bg pnerangan tntg kjadian yg trjadi ..


masa nih tgh tggu ag..jenazah tak smpai ag..

tak bnyak yg aku dpt ambik gambar ..takkan la nk snap sana sini plak..kurang sopan namanya..gambar arwah ja yg aku tak ambik..tapi masa turn aku to pay my last respect to him..muka arwah bersih n tenang jaaa aku tgok..aku sedih tgok mak dia dok urut2 kening arwah,usap2 pipi n muka dia..tersayat n sangat pilu..tkaktau nk describe apa..itulah kasih seorang emak..itu kesudahan yg Allah janjikan utk wanjan..utk aku pulak?? entah lah mcm mana..semoga roh ditempatkan di kalangan org2 yg beriman dan beramal soleh serta dicucuri rahmat..


ni yg masok paper:

pelajar UiTM Arau maut nahas di Alor Setar




2010/11/12

ALOR SETAR: Dua pelajar semester pertama Universiti Teknologi Mara (UiTM) Arau terbunuh selepas kereta yang mereka naiki terbabas lalu melanggar dua batang pokok di KM47.7 Lebuhraya Utara Selatan arah utara berhampiran susur keluar Alor Setar Utara di sini pagi ini. 

Ketua Polis Daerah Kota Setar, ACP Abdul Ghafar Rajab, berkata dalam kejadian 7.20 pagi itu, kedua-dua mangsa menaiki Produa Viva bersama dua lagi rakan mereka.

Mereka yang maut di tempat kejadian ialah Syazwan Azizan, 19, dan Azrul Hadi Azizan, 18, manakala Mohd Aiman Ismail, 18, cedera parah dan pemandu kereta, Faris Abdul Ghani, 18, mengalami cedera ringan.
"Pemandu kereta tersebut memaklumkan bahawa dia ternampak sesuatu melintas di jalan menyebabkan dia menekan brek secara mengejut menyebabkan kereta tersebut terbabas dan melanggar dua batang pokok. 

"Keempat-empat mangsa tercampak keluar dari kereta dan semasa kejadian hujan renyai-renyai," katanya. 

Sepupu Syazwan, Nurul Aimah Norizan, 27, berkata beliau diberitahu bahawa Syazwan dalam perjalanan pulang dari Pulau Pinang bersama rakan-rakannya selepas menghantar barang-barang Azrul di rumah kakaknya. 

"Saya tidak pasti jam berapa mereka bertolak dari Pulau Pinang tetapi saya diberitahu bahawa mereka singgah di hentian Gurun untuk menunaikan solat Subuh," katanya yang ditemui di unit forensik Hospital Sultanah Bahiyah di sini hari ini. - BERNAMA 









Wednesday, November 10, 2010

LelakI kaCak TampAn BergaYa..ikut pandangan mata aku

maskulinpeewit 12 Selebriti Kacak Dalam Kalendar Maskulin 2010

salam semua..jumpa balik kita kali nih..yeahhh!! i like like like lelaki yg kacak tampan bergaya penyayang penyabar pintar kaya tak menyakitkan hati sedap mata memandang...hahaha...saja tulis td takdak fullstop sbb saja nk kasi kau letih baca semua cepat2 sampai kak senah cucoq udang kat bus stop smpat pegi pasar..hahaha..apa aku melalut nih..okey...continue to main story..saja ja nk share pandangan aku sket tentang lelaki2 di luar sana..jangan ada yg tersentap atau terasa hati kerana ini adalah pandangan aku semata-mata..

okey girls!!!!*nada gedik2 manja..siapa tak suka lelaki hensem??sah2 la takdak kan..camtu jgk la kaum2 adam pon..msti la bajet nk yg hot cunmeletopppwowwww...haha..sbb lagi cun atau hensem lalaki atau perempuan tuh..lagi tinggi saham2 mereka..akan tetapi..ada jugak yg tak suka lelaki kacak atau perempuan hot..aku tau knapa..siapa nak jawab murid2??

saya jawab! saya jawab! pick me pleaseee..haha..sbnrnya ada certain type of people yg rasa inferior dgn diri mereka sendiri..dan ada juga yang merasakan mereka fobia dengan lelaki kacak atau perempuan hot..sbnrya nk tegur n cuba2 kenal..tapi sbb rasa diri sndiri tu tak cukup cantik la,tak cukup hensem la..tapi ingat!Allah tu maha adil..sbg contoh..kalau dia bg sorang laki tu hensem kat muka..ye la kann cik aien..takkan hensem kat lain ye tak?..hihi..haa..sambung balik..sah2 la dia akan kurang jugak dari segi lain..sbg contoh:terlalu cemburu ke,tak ramai kawan ke..so,apa yg Allah bg tu ada lebih n ada kurang nya..

okeyy...dah tersimpang jauh dari apa yg aku nk share!! hohoooyyeahhh!kmbali ke topik  lelaki kacak tampan bergaya ikut pandangan mata saya..sebelum tu saya nk knalkan dlu lelaki2 yg dah curi hati saya dan dibawak lari jauhhhhh..haha



863315451_l.jpg awal ashaari image by miss_aiezamm

awal ashaari..sapa la yg tak tertawan nih...wahhh...sejuk je mata memandang pakej lengkap..pengacara yg serba boleh apart from aznil hj nawawi..

saja ja nk share gambar nih..bknnya nk kata apa..tapi kalau lelaki tu hensem tapi tak pndai jaga hati buat apa..okey..aku pernah terserempak beberapa jenis lelaki n perempuan nih..
jenis 1:pakwe hensem +makwe xbrapa chomel sgt
makwe tuh akan pegang pakwe dia erat2 habes..woi pempuan!aku taknak pon la kat pakwe kau..tapi nk tgok2 sket je sbb hensem sgt..hahaha...boleh camtu?haaa..ada lagi org yg kata..pak we hensem susah nk jaga,lelaki hensem playboy..ada dah yg hensem tapi....tettttt la plak..adoiyyyaii..mcm2 karenah ada..

jenis2:makwe hot meletop+pakwe sket pon tak hensem tapi kaya..
haaa...jenis nih melambak boleh didapati di pavilion,the curve.klia airport..hahaha..kdg2 dgn mnjadikan diri anda hot dan cun anda dapat lelaki2 kaya..yg mgkin keja engineer,anak2 dato',tan sri ,tak pon tan sri tu sendiri ke..haaa..tu lah kelebihan cantik..dapat memukau sesiapa shj.tapi,anda bahagia ke? itu yg penting..tapi kalau anda bahagia dengan merampas hak org lain pon tak best jgk..sbb wut comes around goes around..sbb kebahagiaan anda tak kekal lama..

lelaki yang kacak tampan bergaya ikut pandangan mata aku adalah lelaki yg solat 5 waktunya dia tak tinggal.
lelaki yang kacak tampan bergaya ikut pandangan mata aku juga adalah yg menghormati kedua ibu bapanya dan sejuk mata memandang.
lelaki yang kacak tampan bergaya ikut pandangan mata aku adalah lelaki yang sangat penyabar dan penyayang serta pandai jaga hati.

haa..itu sahaja preskripsi aku..aku bknlah sorg perempuan yg sempurna untuk mintak itu dan ini..tetapkan kategori lelaki yg hensem dan sempurna utk bersama aku sedangkan aku bukanlah Fatimah,Khadijah atau Aisyah..aku pon insan biasa jgk..kdg2 aku terfikir..perlu ke bercinta sebelum berkahwin?adakah kalau aku tak bercinta@ berkapel dahulu masa aku kat Univrsiti ni aku takkan dapat jumpa jodoh aku?atau adakah kalau aku xbercinta sekarang aku takkan dapat kahwin?adakah kalau aku tak bercinta aku nih manusia paranormal?

bukannya aku tak menjelesi*(cg.BM jgn marah eyh) kebahagiaan kawan2 aku,tapi aku rasa susah nk jumpa org yg dapat terima aku apa adanya..biarlah masa yg tentukan..sbb aku berpegang kat satu kata2 yg femes nih..jodoh pertemuan ajal maut semua kat tgn Allah..mgkin Allah dah decide sesuatu yg terbaik untuk aku..siapa tahu kalau aku bercinta aku mgkin terpesong dari jalan yg benar??mgkin jgk Allah dah sediakan dat Mr.Right utk aku out there..cuma masa n takdir penentunya..tapi aku berdoa supaya aku tak jumpa ngan Mr.Right but dat feels so wrong..cena tu?haha..

okeylah semua orang.tepuklah dada tanyalah selera memasing..tak salah kalau nk berkawan meski bercinta sekalipun dengan lelaki atau perempuan yg hensem dan cantik..mereka pun makhluk yg Allah jadikan..cantik dan hensem tu sbnrnya salah satu cara atau ujian yg Allah bg kat mereka..cantik dan hensem pon bonus sbnrnya..tapi..siapakah kita nk mnentukan cantik atau hensem sesorang itu di mata Allah?itu yg penting..

setakat ini dulu Y'all..till i c u again..haha..dats mean sehingga aku dapat cari topik yg best2 sket aku nk ketengahkan..wait 4 d next entry..wassalam


Friday, November 05, 2010

hilang n lepaskan stress dgn jayanya

Hahaha..opss..sorry..Assalamualaikum w.b.k.t.h..Theres a lot of things that I want to write right now..okay,,Finally,final comes to an end jgk..sgt berdebar2 nk tggu result..just wait n c what will happen diz sem after lots of hardwork I poured on..hopefully will come a rainbow after the thunder n storm..cewahh..dah speaking-speakang dah nie..okay..berkenaan tajuk entry,aku ngan deq lah,kak ya, pak chaq dueh n kawan beliau nama din bergerak p penang..naik feri kot..haha..happy betol aku dpt naik feri..sbnrnya,kami semua nih otw p celebrate bday pak chaq dueh nuu..jauh kat padang kota last2 skali end up kat dpn kdai nasi kandar khaleel dkat ngan gurney tu..ni la gambaq2 kami..no need to explain bnyk2 coz pic told us thousand things rite??okey..lets see..



muka yg kebahagiaan sbb dapat lps stress..mlm tu jugak sbnrya..ada sorg mamat nih main seruling..sedapppppp sgt bunyik ..terpegun gak la ..




kak ya kat hujung skali n deqlah kat tgh..thanx dear coz susah sng brsama2..





birthday boy pnya kek!!!nice...tgk kat tgh2...ada narutoooooo....





pak chaq dueh..d birthday boy...sblom mkn kek nih dia dah mkn tepong gandum dlu dahh..hahaha...jgn mrh..dah tua okay..




jelesnyaaaaaaa...so sweet..bila eyh i boleh suap2 camni! like like like!!!



ni din,kwn pak chaq dueh..haha..tak mkn icing rupanya mamat nih..hahaha


Bertemakan kek naruto..kami pon bergambar ngan gembiranya.Frankly speaking,hihihi..kat hati aku pon  hujan bunga gak masa tu..tatau la knapa..something I want to share kat sni ..sbnrnya,dari dlu lagi kalau aku dah start suka kat somebody..aku mcm kekok sket nk ckp mula2 tuh..tapi lama2 bru la boleh ckap n wat lawak bangang..barulah terserlah kebangangan aku ni..aku adalah somebody yg taktau nk cover2 nih..mcm ampa suma nmpak aku camtu gak aku ngan org lain ..xpandai aku nk bertalam2  2 muka..lagi satu,kalau aku dah suka ssorg tu aku slalunya akan train otak n ati aku spya tak suka kat ssorg tu lama2..sbbnya,aku akn pk “ohh mgkin dia dah ada org yg dia suka”,n jugak aku pk yg “aku nih mgkin xsdia ag”,”dia xsuka aku pon ..aku ja yg suka kat dia diam2”..uishh..siyes penat bhaii otak aku nih..aku plak bknnya tau nk goda2 or masok line ka apa..sbb once aku knl org tu,aku niat ikhlas nk kawan ..sbb tu la prasaan aku letak tepi..

Aku pernah suarakan hasrat nih masa aku kat dlm keta ngan kak ya ngan deq lah..aku kata camni”deq lah..kak ya,kalau ain ditakdirkan xdak umur yg pnjg..ain igt ain tingin sgt nk kahwin dlu”.wahhh..feeling gitu..aku betol2 maksudkan apa yg aku kata ni..n then deq lah kata pa..”ain kalau xpandai nk masok line mmg hajat ain tu xkan boleh tercapai pnya”..laa..deq lah ooiii…ain nk wat cena..nmpk ja ain mcm relax,gelak gurau2,lawak xhengat dnia..tapi ain nih sbnrnya pemaluuuuuu sgt2 bab nih..ain akan pk,if dat guy have d same feeling as I am,no matter what dia akan cari my contact num..or even my fb on his own..kalau camtu baru la ain rasa dat guy betol2 ada usaha to find where I am..bajet gentle lah tu..hak3..kalau dat guy mula2 cam tnjuk yg dia suka tapi lps tu terus diam je,dats mean mmg dia xdak niat pon nk ada something2 tu..mgkin luaran aku nmpak mcm moden n open minded*agk perasan disitu..tapi sbnrya on certain things im a lil bit konservatif especially on love matters..tapi xdak la kuno sgt sbnrnya..

For eg yg aku nih agak konservatif, I never let my hands being touch by any other man even dat somebody tu nk gurau2,even dia tu my closest friend..aku agak kurang selesa sbnrnya..but at d same time aku kna jugak jaga air muka kawan2 aku ..coz they are so precious..ada time aku up n down kat dunia university ni..diorang la yg menggantikan apa yg aku kosong n kurang..since kalau org ada pakwe,sah2 la akan bnyk rely on their pak we..but as for me,I always rely and cling onto my friends..i put my trust on them..kawan2 yg aku ckp tu adalah iskandar ismail,raff yahaya, zul asyraf zulkifli,zaffri abd aziz,ramzi,haziq,harith,..bnyknya..sapa ag eyh aku xsebut..sorry u guys kalau ada yg aku xsebut..biar la apa yg org nk kata tntg aku..as long as aku pndai bawak diri..tak bertepuk tampar sesuka hati ,aku masih tau jaga batasan ..n as for female friends..buat masa skarang yg aku slalu rasa ada masa susah senang aku adalah kak ya, deq lah,yon chan,zahirah,melin,mars,tasha..dorg la my bosom friends..yg aku sgt2 syg n aku taknak kehilangan mreka..dah pnjg rasanya aku merepek2 nih..so as for now..need to study multimedia sambil mndgr lagu fireworks by katy perry..nice n sweet songs..till then,bye dear…

Saturday, October 30, 2010

p/s : I Love You

Assalamualaikum w.b.k.t.h
Rasanya i owe an entry about this.Rindu sbnrya kat family.Dah sebulan xbalik.ni penangan final exam special edt.haha..berkorban la kononnya..Rindu nak balik rumah tapiii kalau pk2 balik xdak apa pon kat umah tuh..chop2..ada astro,ada katil tilam tebal..uishh..terbaekk kot..tapi apakan daya..org lain mst kata..ciss bdk nih,tak balik sebulan pon dah kecoh..ada org tak balik lagi lama daripada kau la..haaaa..tetapi,utk sesiapa yg kenal aku,sebulan tuh dah kira mcm improvement kot..hahaha..

nak dikatakan anak manja..asek bgadoh je ngan mak kalau balik umah..bkn gadoh betol2..gadoh2 manja je..sbnrya..utk yg mngenali aku jugak,aku xtahu nk tunjukkan sama ada aku syg atau tak kat ssorg tu..esp.family members..malu kot..sat g adk2 aku 2 ketol tuh ckp aku buang tebiat..xnak ah aku..seriously ,i have such a unique relationship with my mom..haaa..tu lah,mak aku tuh pantang nmpak aku balik umah pastu tak wat keja..start dah lah lecture dia kat tepi tlinga aku tuh..bknnya apa,aku pnt stadi..balik umah stok nk lepak la kan..tapi,mak aku tuh dia nak la anak dia turun dapur,memasak..ni x..tau makannnn ja..mau tak mrh mummy tuh..hahahaha..

nih aku nk share satu story tuh..kan aku ada ckp yg aku nih tak suka memasak..nak dijadikan cerita..lps spm aku pon pergi la kolej komuniti..blajar jahit baju kurung n manik..okey dah lps la satu hal..tapi naseb baik la aku minat jahit2 sgala bagai nih..pastu ada ke plak mak aku soh amek kos memasak skali..tamau ah aku..mak smpai mrajok ngan aku sbb aku punya la berkeras yg aku nih tak suka msak..ye la nak buat camna.dpt anak yg degil cam aku nih..p ngadu kat abah..abah pon tamau layan..masa tuh pnya la aku pk,prlu sgt ke memasak nih..helloo..aku nih bknnya tak tau masak,cuma malas sket ja..*angkt tong smpah masok sndiri..hahaha

ni lah mak and abah saya...cuba tngok ngan teliti ..aku ikot muka sapa??hahaha..okey lah i tell u..i nih mmg anak babah pon..mka nak iras2 kot..ada org prnah ckp kat aku masa aku skolah mnengah dulu..dia tnya,"adik ada abg tak kat skolah tengku putera"..aku jawab"mmg tak dak pon dah aku anak sulong"..wahh rock oo aku dulu..ckp aku,ang je ngan brader2 terbabit..then dorg ckp"kalau tgok betol2 muka adik nih mcm sbijik ngan muka kwn kami,cuma adik nih versi perempuan"...cessss..sgt kuang hasam korg nih..kot2 la nk ckp muka aku yg ayu jelita nih mcm siti nor halija ke ,britney spera ka..okey la jgk kann..hahaaha..apa kaitan cerita nih ngan muka aku ngan babah aku..xdak lgsung!!hahaha..saja nk crta jgk..jgn marah2 k..




tgok sket..serius tak muka beliau??hahahaha...nk trgelak gak tgok gmbar nih..sory bro,wa upload gambar lu..hahahahhaha...nih la adik aku,akmal..tapi aku pnggil dia abg sbb dia lahir dlu dari adik dia yg nama ajat.amacam,long description plak aku bagi..dia nih,org yg aku plg kerap gadoh la kalau balik umah..mau xslalu gadoh..sbb bila angin monsun barat daya timur laut dia mnyerang..suma org dia nak hangin..ini tak boleh jadi!!aku kna lah mmpertahankan diri aku dari beliau..hak3..mcm ganas x family aku nih..haaa..deq non,ang tuh dah nk spm..bawak2 la bertaubat ye..mintak ampon rapat2 ngan akak kau nih..kalau takkk..haaaa..xdelah saja nk ugut2 mnja ..




haaaa..yg nih plak ajat..bnyk gak bnda common tntg kami..tapi ada gak la yg xcommon..kalau muzik ,kami share muzik yg sama except sometimes dia dgr lagu indie yg agk bkn taste aku..dia nih xpndai tau nk posing2 dpn kamera..maka terserlah kegedikan kakak beliau..dia nih la kmbar si akmal kat ats tuh..aku pnggil dia ikut mood..kalau mood aku baik pnggil la dia ajat,kalau mood aku tak baik aku pnggil dia kojat @ajat gemok dsb.sbb dia nih slalu suka buli aku..mau dia tak buli,akak dia nih kecik ,sbb tu lah sng2 suka ati beliau je nk mmperkotak katikkan akak beliau nih..n klau dia marah plak dia ska pnggil aku cho'in..aku plg meluattttt dgq bunyi tuh..nk share satu story:ada satu ari tuh.aku dduk tgok tibi umah aku...tiba2 ajat balik..dah la dgn peluh2 busuk smua..aku pon tegurlah kata dia busuk la apa la..skali dia p kat aku kepit pala aku clh ktiak dia..pergghh..busukk kotss..hahaha..sjak dari hari tuh,aku dah xcomplain2 ag dah pasai dia busuk..kah3..





org cakap..save the best 4 the last kan..ni la encik babah kesayangan saya..baju melayu coklat2 gelap nih aku sendiri yg pilih..sorry:gambar diambik kat umah tok so,baju tokwan pon nk mncapap skali kat dlm gambar nih.ha2..abah nih slalu je ada time up n down aku..dia lah bnda precious yg sgt2 aku syg..bkn nak bias ke apa ngan mummy..tapi tu lah kan..i ttp syg mummy jgk..pelok ketat2 sma mummy..tapi i ni more to anak babah.slalu je nk ngekor dia p mana2..abh nih jrg bising2..dia plak tak ska tgok anak dia susah..biaq dia susah takpa..n agi satu,masa aku nk pndah skolah mnengah dulu,abah sorg2 ja yg sokong kputusan aku..aku terharu sgt smpai aku pk masak2 n tak jadi pindah skolah..pandai abah aku nih reverse psycho..aku bknnya tak leh pk rasional tapi boleh je kalau org tuh mintak elok2,tak marah2..tapi lain plak cra mak aku..tu lah kan..org kata saling melengkapi..cewaahh..dah mcm pkr kaunseling rumah tgga plak..walau ,cm mana pon ,itu ttp mak aku..n aku kna trima mak apa adanya..coz i know dat u'll always b there 4 me..cma cra mak tnjuk tuh mllui bising2 n sbgnya..haha

okeylah..paper final aku dah tinggal lagi 3..calculus,multimedia n ekonomi..my second time amek calculus sbnrya..sbb aku fobia nombor sket..tapi!!!kalau nombor tu mnunjukkan SALE 50% ..tak pulak aku fobia..hak3... saya tahu ramai org tgh final skrg,so wish u all d best..n tlg doa2kan aku skali ye..

p/s:i love you(for my family n lovely friends)


Monday, October 04, 2010

short entry

                                                              Assalamualaikum w.b.k.t.h

Jadi pada hari nih banyak yang dah aku lalui.Hari nih mmg aku sgt2 lah clumsy.
Episod 1:7.30 p.m...aku tertinggal kunci moto di moto sendiri..slmatla kak mira perasan..kalau x,,hmmm lu pk la sndiri aien!!

Episod 2:9.30 p.m..aku singgah jap kat mini mart..beli kopok tam2 utk dikunyah di malam hari..serta gardenia butterscotch gojes idaman kalbu..tanpa mempedulikan org sekitar,slepas pmbayaran dibuat aku trdengar suara2 di belakang aku yg memanggil2 adik2!! dua tiga kali gak la..aku buat derrkk je..selepas menyetart(start la) moto tetiba ada sorg husband org menerpa ke arah aku sambil berkta"ni bkn adik yg punya ke?"hahaha..sambil menyengih dan menyeyumkan diri sambil tersipu2 bahasa..aku pon amek la fries trbabit..sambil2 tuh dalam hati"uishhh malu bhaii!!"..


Episod 3:9.45..setelah memecut moto (xdak la laju pon sbb 40 km sejam je)hauhuahuahau!!aku pon g isi mnyak kat caltex brdekatan..sbb petronas jauh apatah lagi Shell ,kat Merbok nih tambah2 lmbah bujang apo jo yang hado!!lepas menunggu awek2 cun isi minyak then,sampai la turn aku..dpn aku ada mamat nih dok tgu giliran beliau jugak."pak cik!isi penuh ye!"sambil wat2 cool..sbb td g klas mlm aku pakai sweater..so nmpk cam ala2 brader la sket..stelah ckp dgn penuh coolnya ngan mr.pak cik itu mnyak pon cpt je masok dalam perot moto aku..hrga mnyak rm 5 hengget..aku bg sploh so bakinya adalah??of kos la 5 hengget..tapi mr.pak cik tu kasi balik duet baki dia sengget2 sampai la 5 hengget..apa yg aku meraban nih??
Disebabkan rasa gabra kat brader yg dok tgu giliran tuh..duet sengget2 tu jatuh..duet yg sblom2 tu aku dah masokkan dalam seat moto..last2 skali pak cik tu yg amekkan duet yg jatoh tu..


uishhh..apa ja la yg dah jadik hari nih..apa ja yg aku dok pk sgt smpai jadik camni..hari2 lain tak pernah pulak..esok aku ada test 2 kalkulus...aku rasa inilah effect calculus special edition khas utk aku...hadoooiiii!!kalkulus aku benci kau!!tapi aku terpaksa suka kat kau!!huhuhuuu..sambil nanges2 kluaq ayaq mata+hidung plus tahi mata skali..3 in 1 bhaii!!..nih yg buat aku serabut dan berdebar2 nih..sbb aku plg tak suka subject tersebut..bak kata org tak suka maka tak cinta..hahaha!pndai2 je ubah peribahasa senirik..harap2 semuanya okey..sbb bila hati okey semua akan okey..semoga hari esok will bcome sunShine tuesday buat semua!!

Friday, October 01, 2010

sepi

Salam semua..harap2 semua sehat2 dan sentiasa bahagia..aku mmg dah lama xtuleh blog nih..sbb ..tetiap kali aku nk tuleh blog,msti ada sesuatu yang meaningful untuk aku share..tanak plak org cakap..ishhh minah nih..slalu update..tapi xdak isi..cess..igt mcm karangan spm ke kna ada isi bebagai..haahha..tapi itulah aku..barulah belog nih ada something yg dpt aku smpaikan.




knapa tajuk entry nih sepi..haaa..itu yg kita nak tau..sbnrnya walaupun dah gila2 lmbt,aku maseh smpat tgok filem sepi.n one more thing,(happy belated birthday untuk Khairul Adilah)..sorry  ye..padahal..dah lama filem tu..but seriously,mmg filem tu meaningful utk aku..entry aku kali nih agak emo sket..so..saja la bg warning siap2..kalau sat g kot termenyampah ke kann..mcm  serius plakk..


okey  back to my story..ptg td g tg.dawai..lepak2 tgok laut..mmg hati rasa tenang..mmg sgt mmbantu ..bknnya apa..bila kita tgok awan+gunung atau keindahan ciptaan Allah..hati mmg rasa tenang..sebenarnya aku teramatlah sedih..tahukah anda,disebalik muka yg boleh menempelkan senyuman manes untuk semua orang ini jgn disangka aku bahagia..ececeh..dah mcm soalan pengetahuan am plak..aku tak tahu aku rasa apa skrg..rasa sedih tapi taktau nk mnangis sbb pa..


selepas dah puas2 lepak2 di tepi pantai dan lepaskan semua perasaan..baru lah rasa tenang balik..aku adalah seorang yg sukakan pantai..so..kalau sedih,aku mmg nk ke pntai gak camna pon..masa raya haritu..kan aku ada ckp yg aku ada reunion ngan dak2 skolah rendah ..
nak dijadikan cerita,aku trsrmpak ngan si A dan si B..suddenly,those si A n si B ni ckp.."laaa..ni AIn ke,igtkan sapa tadi..ang mmg betol2 berubah"..sambil mngulang2 ayat nih 2@3 kali..ye la weh..tak jumpa 7 tahun kot..so wut do u expect to c??ain yg dulu?yang hitam legam+yg selekeh+yg slalu kna buli tuh..come on la..haha..ckp cam gangster plak aku nih..


okey..mmndgkan aku dah tersebut..so aku nk bkak cter sket masa zaman aku skolah rendah..aku dulu seorang yg sgt slalu kna buli,kna pulau..p/s=bkn pulau yg island tuh yea..tp aku dulu mcm xpndai sgt la nk bergaya2 nih..selekeh je manjang..bila org tau kisah aku yang dulu..semua org x expect yg aku nih pernah kna buli..zaman kanak2 yg sepatutnya bahagia gembira cam kekanak ribena sunkist,aku plak dah tunggang langgang..kalau boleh,aku dah taknak ke zaman tuh..


kemudian..yg mnjadi persoalan aku sekarang..kenapa org slalu tny aku camni.."ni ain ke?mana ain yg dulu?"..aku dah macam heran tau..aku dulu ngan aku skarang adalah org yg berbeza ke?ain yg dulu camna?ain yg skrg plak camna?aku slalu tertanya2..abes tuh..kalau ain yg skrg dah lain,xboleh ke orang terima aku apa adanya..sebab ini adalah diri aku..




perasaan aku sekarang adalah macam budak perempuan nih..hati aku macam laut yg tgh bergelora..tak tentu arah aku..hidup dah serba serabut..blog nilah salah satu cara aku luahkan  apa yang aku rasa+apa yg aku perhatikan..sbbnya..kalau nk tulis blog nih..kna pakai hati..bkn main tulis je..kalau tak..aku rasa mcm tak puas..sekarang nih jugak..aku rasa mcm aku akan kehilangan sesuatu..tp aku tak tau apa dia..harap2nya,everything will turn to good..aku sdg mlalui tough time..tp Alhamdulillah,aku maseh mampu harungi semua nih dgn senyuman.Dearest friend,tlg doakan aku agar aku kuat hadapi semua nih..Aku rasa mcam nk mnyepi utk seketika..take time for myself..aku nk kumpul balik kekuatan..ooyyyeaahh..Meletop berasap berkepul2..semngt betol aku nih..haha.. okey lah everyone..masa untuk tidur.


maafkan saya kalau ada salah dan silap atau terlepas kata..entry kali nih mgkin bnyk kekurgn sbb penulisnya dlm keadaan mood swing..so..jaga diri n jaga hati..sayonara..:)

Saturday, September 18, 2010

oh entry

Salam lebaran buat semua..harap2 xlmbat lah ye..dah agak berdebu2 belog aku nih ..kalau diibaratkan sprti kueh tayammum yg dijual dipasar-pasar terdekat ye cik kak..xpon berdebu ala2 dedebu chenta..haa.xpon dah seperti debu2 beskut raya yg dah abes dalam balang..yg tggal serdak je tuh..hahaha..ampon n maaf dipinta kalau salah n silap ye..biasalah..aku ni insan biasa..xlepas dari salah dan silap..xgitu ??


okey..entry kali nih pasti xlepas drpd kegiatan2 guwa spnjg raya..*tetiba feeling nk ckp ala2 brader..raya kali nih aku kategorikan sebagai INDAH..bkn sebab lagu raya yuna yg tajok dia jatuh cinta di hari raya..ye ke??haha..aku hntam je..xhengat plak tajuk beliau..aku rasa INDAH sbb 4 d first time org masjid dtg beramai2 kat rumah utk takbir raya..sgt meriah..sbb  ni la first time org kg. aku wat takbir2 raya nih..perasaan aku msa takbir bergema kat umah aku tuh..CUKUP TENANG DAN INDAH...


HARI RAYA PERTAMA


episod pepagi raya:


dimulakan dgn pegi ke mesjid utk smayang raya..*nk bratur skali budak2 kecik nk amek duet raya kat pak imam..hahaha(evil laugh sket)sbb aku ni pon kecik je..bajet bdk drjh 6..lepas la kot..
nmpaknya sangkaan guwA meleset bhai!!guwa xsmpt nk beratur sbb ditegur scara halus oleh member kamceng seusus perot ngan guwa iaitu fatin izzati adzmi...selamat la beliau ada..kalau x..mmg guwa dh kna halau ngan org sblah pak imam tu..nak tau sapa???haha..suspen kan,kan,kan??beliau yg kat sblh pak imam tu adalah hencek abah guwa senirik..fuhh..aten..u r my all..slamat dan coverline kat aku..


pastu dah pnat2 lyn bebudak mai umah..apalagi blahh straight p umah granny guwa..ececeyh..granny la sgt..p umah tok..kat pulai kedah okey..bkn pulai johor..slepas dah raya dgn smua org kat situ..termasok la bebi rebit guwa..apalagi..blahhh dari situ dan menuju ke umah mak tok guwa kat B.M..bkn bhs melayu..tetapi bukit mertajam..


HARI RAYA KEDUA


episod petang raya


apa lagi..kak pijah a.k.a kazen aku dah rembat kereta abg beliau..lalu menujulah kami iaitu guwa+kak pijah+kak ida ke pacific..mula2 tuh nk g bagan..tepi laut amek gmbar bajet feeling2 i bilip i can fly..tp apakan daya..tuh la..asek mengusha rambut pelesu n bulu mata pelesu segala bagai..maka elok smpai tepi laut..huwa!!!!dah gelap..sadisss nya..baru nk feeling2..
kazen2 aku mmg cantik..gebu2 puteh ..ko ada??xda kan kazen cam aku..haha..xda lah..saja je nk biaq depa nih kmbg2 sket..lenkali boleh bawak guwa jejalan ag..hengat model yang ayu lmh lmbut serta bermata bulat je ke boleh posing sgala bagai..guwa yg liat ala2 marshmellow pon buleh tau..ni la hasil nya..dgn berbekalkan d.s.l.r model canon apa ntah..aku pon gedikss je posing..p/s=pastikan kornea mata anda selesa *bkn apa,tkut terkjut nengok den..yo la..nti den pulak yg kono bayau insurans ..haha..





muka aku pucat sket time neh..ye la..xkan nk pkai lipstik tebal2 plak kan..less is more..xgitu kak peah??hihihi









chomel x????hahaha..bukan aku..yg sblah aku la..segak btol ..i likeee..tu la kazen aku..aku pggil kak pijah..dah 21 tahun..amek physiotheraphy..berbelit lidah nak sebot..kalau ada terseliuh ke apa..carik lah beliau ye??






haaa...saja nk tiru iklan kat Pekan Sg Petani tuh..yg tntg perumahan ..ada sorg budak tu buat cmni..malangnya..budak tu buat lagi chomel!!!huwaaa..haaa..tukar mood..xjd2..la ni tgh dok usha bkl mak mentua yg seswaiii..haha..mana ada..stg ketumbit mata..tu org kedah kata..kalau org negeri lain..den tatau ye..






kat sebelah kanan tu kak ida..dah 23 tahun..dia la gambargrapher malam tuh..mmg sporting abes..i lebiu la kak ida..haa..spa nk wedding ke,ataupun ada hari tiba2 nk feeling posing ala model tu kan..boleh la cntct k.ida aku nih..


okey la ..raya ke 3..ada reunion bdk skolah rndah..ada ke patot chekgu aku senirik xknai aku..ish2..mgkin dulu aku gulap-gulita..skang  nih dah cerah sket je..hihi..pastu d next day..g konvoi ramai2 kat umah cg jah..makan laksa najib or abg bijan  buat..sdap woooo..malu aku sbb aku tau tengok dan makan je laksa..hahaha...pastu ke umah ustazah ummul dan umah cg zuraidah..


tu je la corat coret raya aku..bahu dah letih,mata dah ngantuk..till then..c u..