Pages

Thursday, April 14, 2011

love

hey.budak2 semua*termasuk diri sendiri.malam ini saya nk bagitahu apa yang saya fikir dan tahu tentang love2 nih.jujur saya akui,saya jeles dengan orang yang bahagia kat luar sana.tapi kalau bahagia tak semestinya  tiada masalah kan kan kan? orang tengah dok final fever dah sampai tak layan bieber fever aku plak gedik2 cerita tntg cinta la..eeew..tapii..biaaa la..kau hado?tak do kan..HAHA.

pelajaran tentang cinta.*kena cerita yang tak best dulu.save the best for last.


1)CINTA ITU = PATAH HATI*tak best la cinta nih! haish

2)YOU ALWAYS TELL EVERYONE THAT YOU CAN LIVE WITHOUT HIM/HER AND STOPPED LOVING HIM/HER BUT THE TRUTH IS YOU NEVER STOP!*just time will heal everything.




3)THIS IS THE TRUTH.THE ONLY ONE WHO HURT YOU IS THE ONLY ONE THAT CAN HEAL YOU BACK.*sbb dia yang bagi patah,so dia kena la bertanggungjawab.cakap sorry dgn bersungguh2 and make sure u dont do the same thing to the next person !take it as pengajaran okey.





4)CINTA BUATKAN ANDA JADI MOOD SWING.*hahaha..boleh jadi sedih bila2 masa dan kembali normal bila2 masa.

 YANG BEST TENTANG CINTA.



1)memang best kalau dapat tua sesama.kan best kalau dah tua and can still look each other in the eyes and say I LOVE YOU.Kahwin+Besarkan anak sesama+go through each problems together+tengok anak-anak membesar+kahwinkan anak-anak+pergi masjid dengar kuliah sesama+naik skuter pergi pasar malam sesama+pergi bayar bil elektrik,air,streamyx,wimax*HAHA+jaga si dia kalau sakit+baca kisah2 nabi sebelum anak2 tido+solat jemaah sesama+tolong sikat rambut+cabut uban bila dah tua+berleter kalau lupa bayar duit kereta hujung bulan+gaduh2 manja
HAHAHAHAHA.dah banyak yg aku berimaginasi nih!


2)SANGAT BEST kalau there is someone taking care of u.Bagi hadiah birthday+bagi loveletters+share movie yg sama+main tuju2 kasut*oppss bukan la tuju2 lagu+bagi teddybear gemoks+bagi coklat+belanja lunch*ehem2+at least you feel like there's still somebody who wants you by their side pastu cakap "im always here if u need me" walaupun masalah tu tak settle tp rasa lega la jugak.


3)LOVE is like a gamble.samaada menang atau kalah je.2 possibilities yang akan dapat :satu;patah hati,dua:bahagia ke jinjang pelamin and growing old together.sapa yang nak bercinta dan patah hati rite?semua taknak.tapi tu lumrah kehidupan.There's ups and down.THE EFFECT OF LOVE:cheeks akan  sntiasa blushing2,mata akan sparkling2 pastu lips akan smiling2.tu la symptom2 nyaa murid2!


4)PART paling best kalau yang sorang tu merajuk then sorang lagi kena la pujuk!HAHA..i likeeee.so SWEET.go through up and down together.*dah brp bnyak perkataan together aku sebut nih?HAHA


5)Ada orang yang jaga kita and amik tahu pasal kita.Hari ni u nampak gojes la ! hey handsome u r so style and kachaks la ! Sayang, u mmg kiut la! pastu mula la kembang kempis tahan bangga dan riak seketika itu!HAHA..opps ..GOTCHA! btw,sapa taknak diri rasa dihargai dan diperlukan?


6)LOVE MAKES U FEEL LIKE YOU WANT TO JUMP! GOLEK2! AND EVEN LAUGH TO YOUR HEART CONTENT.*ye la orang dah bahagia.Makan dah ada yang temankan.Lagi satu,makan kenyang,tidur lena dan mandi basah .HAHA.


AWAK,this one below is for you.I know,we dont know what the future has in store for us,but remember! embrace this moments like it will never-ever happen in our life.So,when we are sad we can keep going back and forth to our precious past .


Thanx for reading readers! love it.

7 comments:

harismuzaffar said...

auww! :')

Fit said...

thank you Aien sgt3 setuju dgn kamo! untungla Adi..hee~ but my love is no one..broken heart haha

Anonymous said...

kalau laki tak rajin nak memujuk? what if we're(pmpuan) the one yg put so much effort tp laki ni buat endah tak endah je. what if this girl loves her guy so much tp at the same time, this guy buat this girl nanges almost everyday. and laki ni tak pujuk langsung!

sometimes i feel like i'm done with all this thing. but it actually shows that i'm weak. it shows that i'm giving up on him.

any suggestions? i'm running out of ideas.

Anonymous said...

ain pndai wat ayt jiwang

aien said...

anonymous 1: betul ke dat guy buat mcm tu? pernah tak u terus terang dgn si dia.what u feel about what he did? kalau dia tak sdr apa yg dia buat dah sakitkan hati u,u kena bgtahu dia.if he stay,then he loves you to his heart content and akn minta maaf kat u.ada org ckp:"kita akn jumpa org yg salah dulu,akan mnangis dulu,akn patah hati dulu sebelum kita akn jumpa org yg akn dpt buat kita senyum"..dah mcm dokter chenta dah nie.

aien said...

fit:tak pyh nak heart break sgt la..d day will come fit!

aien said...

anonymous2:hahahaha..manada ayat2 jiwang.tu pndapat yg dah lama pendam dari sekolah mngah lg.dat is wut i think about love.

Post a Comment

sila silalah komen ye: